Tässä jokin aikasitten tehty mokkapalapiirakka ja alempana gluteeniton versio
Gluteeniton versio
Piiraaseen tarvitset
2 munaa
2 dl sokeria
4,5 dl vehnäjauhoja (gluteenitomaan vaikkapa Semperin luontaisesti gluteenittomia jauhoja)
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
pari rkl tummaa kaakaojauhetta
200 g sulatettua voita
1,5 dl maitoa tai tuoremehua
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi kuivat aineet joukkoon. Lisää sulatettu rasva ja maito tai mehu. Kaada jauhotettuun piirasvuokaan. HUOM! Jos leivot gluteenittomana käytä jauhotukseen kookoshiutaleita tai mantelirouhetta.
Paista piirasta 175 asteessa 25 minuuttia.
Kuorrute
50 g voita sulatettuna
tomusokeria
kaakaojauhetta
4rkl kahvia (tavallista tai cappuchinoa)
Sekoita tomusokeri sulatettuun voihin, niin että muodostuu tahna. Lisää joukkoon kaakaojauhe ja kahvijuoma. Sekoita tasaiseksi. Levitä piiraan päälle.
Koristele piirakka nomparelleilla tai millä haluat. Ole huolellinen kun valitset koristeita gluteenittomiin leivonnaisiin. Yllättävän monissa koristeissa on vehnätärkkelystä.
Kommentit