Ystävänpäivänä nautiskelimme kermakakulla. Kakusta tuli niin suuri, että siitä riitti jaettavaksikin.

Pohja:

6 munaa (huoneenlämpöistä)

2,5 dl sokeria

1,5 dl vehnäjauhoja

1 dl perunajauhoja

2 tl vaniljasokeria

2 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi ja kovaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi sekoitellen taikinaan. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Pais175 asteessa 35-40 minuuttia alimmalla ritilätasolla. Anna pohjan jäähtyä vuoassa ennen kumoamista. Leikkaa pohja kolmeen osaan.

Täytteenä kakussa oli

- mansikkasurvosta pakastemansikoista

- mansikkavalkosuklaakermaa (4 dl vaahdotettua vispikermaa + 1 levy sulatettua lidlin mansikkavalkosuklaata)

- 3 banaania viipaleina

- kostukkeena käytin vadelmavichya ja mangoappelsiinimehua

Kostuta pohja ja levitä mansikkasurvosta. Levitä mansikkavalkosuklaakermaa survoksen päälle ja asettele päällimmäiseksi banaani viipaleet. Aseta keskikerros täytteiden päälle ja kostuta. Täytä samoin kuin alin väli. Aseta päällimmäinen kerros ja kostuta se. Voit tässä vaiheessa panna kakun jääkaappiin vetäytymään. Aseta vielä työlauta kakun päälle.

Kakun päällä oli

5 dl vatkattua vispikermaa (mausta sokerilla ja vaniljakreemijauheella)

haribon sydänkarkkeja

sydämenmuotoisia kakunkoristeita

kulta- ja helmiäiskuulia

Levitä kakun päälle ja reunoille ohut kerros kermaa. Pursota reunoille ja päälle kermaa haluamallasi tavalla. Korista karkeilla ja muilla koristeilla. Tarjoa kylmänä.